top of page

Nashville Songs & Stories

Historierna & musiken som skildrar livet, kärleken, passionen, sorgen, föräldraskapet och pendlandet över atlanten.

DSC02646 kopiera.jpg
Cowboy Horse Woods Music Poster-4.jpg

Sagt om konserten

"Jag är helt golvad! Det kändes som att jag förflyttades till Nashville och fick vara med om något jätteunikt. Vilket band, vilka låtar och vilken upplevelse!

- Maria Hansson

 

"Vilka musiker och vilket artisteri! Det är sällan man knyter an till musiken och texterna på det här sättet men dynamiken i Karin & Görans storytelling är helt outstanding om man vill bara höra mer!"

- Pehr Olsson

"Jag har följt Thyra i över 10 år och känner att de verkligen landat i något unikt och en konsert med dem lämnar ingen oberörd!

 - Peter Axelsson

"Jag hade inte hört en enda låt med Thyra innan jag gick på konserten. Jag är djupt imponerad av deras musikaliska uttryck och deras artisteri och som låtskrivare i den här genren är de helt fenomenala!"

- Sofia Mellberg

Välkommen till en unik konsertföreställning där Karin och Göran bjuder generöst på sina upplevelser och berättar öppenhjärtigt och innerligt om historierna som ligger bakom låtarna och om alla resor över Atlanten.

 

Du får en inblick i hur det går till att skriva låtar i Nashville, hur man balanserar familjeliv med en fot i Sverige och en i USA. En konsert med Thyra förflyttar dig till Nashville, historieberättandet och musiktraditionen. Varje kvarter andas musik och från varje veranda kan man höra någon som spelar på en gitarr eller banjo. 

Thyra är en duo bestående av äkta paret Karin Thyr och Göran Eriksson. Våren 2020 släppte de albumet “Nashville Songs & Stories” – en samling låtar skrivna under en het sommar i den amerikanska södern. Karin och Göran är två väletablerade och erfarna musiker som har jobbat tillsammans och med Sveriges artistelit i över 20 år. Bla. har de arbetat med livemusiken i Tv-programmet Jills Veranda.

 

Om det är något de har lärt sig från alla sina resor över Atlanten så är det “if there’s a story – there’s a song” – det är själva historien som är det centrala i deras låtskrivande! Duon har släpat med sig barnen och gitarrerna till Nashville så många gånger att de har tappat räkningen och numera kallar de staden sitt andra hem. De känner en enorm tacksamhet över hur välkomnande staden och människorna har varit, stadsdelen East Nashville – där de alltid bor när de är i stan – är också en stor inspirationskälla och i flera av Thyras texterna nämns kvarteren som de kommit att älska.

 

Thyra har låtit sig inspireras av olika genres genom åren och landat i något som de brukar beskriva som “Swedicana”. “Blanda den svenska vistraditionen med lite country och americana. Addera ett uns soul och blues och sen lägger du till en något svensk accent så har du Swedicana”.

bottom of page